Ana içeriğe atla

Sushi Nedir? Nasıl Tüketilir?

Pirinç, balık, diğer deniz ürünleri ve sebzelerden oluşan bir Japon yemeğidir.Sushi ilk önce Güneydoğu Asya'da ortaya çıkmış daha sonraları Çin'de ve Japonya'da yaygınlaşmıştır.Geleneksel bir lezzet olan sushi günümüze kadar değişmeden ulaşmış ve yaygınlaşmıştır.

Tüketimi oldukça lezzetli olan bu yemeğin hazırlanışı kolay değildir.Yapımında özenli olmak gerekir.Genelde sushi ustaları erkeklerden oluşur.Bunun sebebi el ile hazırlanan sushinin, erkeklerin ellerinin içleri kadınlardan daha fazla soğuk olmasıdır ve bu sebeple pirinçlerin ele daha az yapışmasıdır.Sushi çeşitlerini daha önce sizlerle paylaşmıştık.


Sushi lezzet olarak deneyenlerin vazgeçilmezi, önyargılı olanlar içinde merak konusudur. Japonya'dan dünyaya yayılan bir lezzet, ülkemizde de sevenleriyle Galata Sushi olarak bizler buluşturuyoruz.

Çiğ Balıktan Yapılan Sushi Yenir mi?

Sushi, mayalanmış balık ve pirinçten oluşur.Sushinin kelime karşılığı ekşidir.Yapımında eklenen sirkenin vermiş olduğu tatdır. Sadece çiğ balık değil sirkeli pirinçtir aynı zamanda. Soslar ile tüketilen sushiye sadece çiğ balık muamelesi yapılması yanlıştır.Denemenizi öneririz sürekli yemek isteyeceğiniz bir yiyeceğiniz olacağına eminiz.

Nasıl Tüketilir?

Sushinin yanında sunulan soya sosuna, wasabi eklenmesini ve birlikte tüketilmesini öneririz.Wasabi yeşil renkli bir hardaldır. Wasabiki acı balıktaki bakterilerden arındıracaktır.

Afiyetle tüketeceğiniz lezziz sushilerimiz için her zaman bekleriz.


Sevgi ve içtenlikle











Yorumlar