Herkese Merhabalar,
Biliyorsunuz ki daha önceden “Sushi sevenler buraya” başlıklı
blog yazımızda wasabi, zencefil ve soya sosu hakkında ufak bilgiler vermiştik.
Bu yazımızda da daha detaylı bilgi vereceğiz. Böylelikle sushi yemeye gitmeden
önce bilmeniz gereken her şeyi öğrenmiş olacaksınız.
Sushi üç sos ile servis edilir.
Çoğunlukla insanlar sushi’nin kötü koktuğu söylerler. Eğer
deniz kokusunu seviyorsanız bu kokuya kolaylıkla alışabilirsiniz.Sushi’nin
yapımı kadar, yeme şekli de çok önemlidir. Sushi; üç
olmazsa olmaz malzemeyle birlikte servis edilir. Bunlar; wasabi, soya sosu ve
gari'dir
Wasabi
Japon bayır turbu ve baharatlardan elde edilen wasabi; çok
acı bir sos. Hazırlandıktan 15 dakika sonra aromasını yitiriyor. Wasabi ile
uyum sağlayan en güzel tat ise soya sosu. Wasabi'nin orijinal Japon turbu ile
yapılanı makbul ancak farklı turp çeşitleriyle de yapılabiliyor. Wasabi'nin;
kanser,
astım ve alerjik hastalıklara iyi geldiği söyleniyor. Wasabi sosunun
acılığını hafifletmek için önce wasabi sosuna batırıp daha sonradan soya sosuna
batırabilirsiniz.
Soya Sosu
Türk mutfağında da kullanılan soya sosu, sushi çeşitlerinin
olmazsa olmazıdır. Ancak kullanırken
dikkatli olmakta fayda var. Sushi’nin pirinç
kısmı değil, iç malzemelerin olduğu kısım sosa batırılmalıdır. Aksi halde,
pirinç tüm sosu emerek dağılabilir ve aynı zamanda sushi’nin tadını bozabilir.
Ayrıca, soya sosu, Çin ve Japon mutfağında tuz yerine kullanılan bir sostur.
Gari
Nedir bu gari? Şeker ve sirke ile yapılan bir tür zencefil
turşusudur. Damakta tat karmaşası olmaması
için yenir yani Damaktaki tadı
temizlemek için sushiler arasında yenir de diyebiliriz.Sevgi ve İçtenlikle
Galata Sushi
Yorumlar
Yorum Gönder