Ana içeriğe atla

Chopstick Nasıl Kullanılır?


Bu blog yazımızda Sushi, Noodle ve birçok uzakdoğu yemeğinin yenmesinde aracı olan, kimisinin çok severek kullandığı kimisinin de hiç sevmediği ve kullanmak istemediği Chopstick' ten bahsedeceğiz.

Sushi ve uzakdoğu yemeklerinin faydaları anlatmakla bitmez, protein açısından oldukça zengin besinler içeren bu mutfak bize hem sağlık hem de bir kültür sağlıyor. Bu kültürün de vazgeçilmez birçok nesnesi ve tamamlayıcıları bulunuyor.


Daha çok batıda Chopstick diye anılan yemek çubukları aslında orta asya da Bambu ağacından yapılıyor ve ismi de ''Waribashi''dir. Tercihe göre plastikten, fildişinden, ahşaptan metalden ve hatta daha değerli maddelerden de örneğin, altından da yapılabiliyor.


Chopstick kullanımı aslında çok basit sadece ilk etapta Türk kültüründe çatal, bıçak ve kaşık kullanımı olduğu için Chopsticke alışmak biraz zaman alabilir. Kullanmaya alıştıktan sonra vazgeçemeyeceksiniz. Hem daha çevreci hem daha pratik bir araç olacak sizler için.

Chopstick Nasıl Tutulur?

Chopstick tutarken dikkat etmemiz gereken ve yapmamamız gerekenler vardır.
Bunları aşağıdaki maddelerde beraber inceleyebiliriz.

1- İlk çubuğu dördüncü parmağınızın arasında kavrayınız.

2-İkinci çubuğu ise kalem tutuyormuş gibi kavrayınız.

3-Dördüncü parmağınızdaki çubuk hareketsiz kalacak şekilde diğer iki parmağı aşağı yukarı hareket ettiriniz.

4-Aşağıdaki görseldeki gibi Chopstickinizi tutabilirsiniz.


Bir sonraki Blog yazımızda görüşmek dileğiyle...

Galata Sushi.


Yorumlar