Ana içeriğe atla

Vegan Sushi Sandviç Nasıl Yapılır?


Herkese merhabalar ,
Bugün daha önce duymadığınız bir şey hakkında yazma kararı aldık. Sushi Sandviç. Öyle şey mi olur yaa dediğinizi duyar gibiyim size cevabım neden olmasın. Mutfakta kombinasyonlar sonsuzdur.
Sushi burgerleri veya sushi sandviçleri olarak da bilinen Onigirazu, sushi'nin tadını çıkarmanın en harika yoludur. Oldukça sağlıklı olan Onigirazu ,sadece 10 malzeme kullanarak hem hazırlaması kolay hem de yemekten önce yenilebilecek bir aperatiftir. Unutmayın ki avokado, jak meyvesi , tatlı ve ekşi tempeh harika vegan suşi dolgularıdır.

Her yemekte olduğu gibi önce gerekli malzemeleri hazır edelim.

Malzemeler:
-          4 Yaprak nori
-          3 su bardağı oda sıcaklığına soğutulmuş pişmiş sushi pirinci. 

-          3 yemek kaşığı pirinç sirkesi.
-          1 blok tofu.
-          1 adet orta boy havuç.
-          1 adet küçük salatalık.
-          1 adet kırmızı biber.
-          Dilimlenmiş yeşil soğan.

Evett malzemelerimiz hazır olduğuna göre şimdi Onigirazu’muzu hazırlamaya geçebiliriz.
1.       Sushi pirincini pirinç paketinin üzerinde bulunan talimatlara göre pişirin. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Pirinç soğuduktan sonra pirinç sirkesini pirincin üzerine ekleyerek iyice karıştırın.
2.       Tofunuzu çok kalın olmayacak ve pirincin üzerine katmanlamak için küp küp kesiniz. Havuç, salatalık ve kırmızı biberi ince şeritler halinde kesiniz.
3.       Şimdi suşi pirincinin üzerine tofu, havuç, salatalık ve kırmızı biberi  pirincin üzerini kaplayacak şekilde diziniz. Mümkün olduğunca sabit tutun ve katlamayı kolaylaştırmak için her şeyi dikkatlice katmanlayın. Dilimlenmiş yeşil soğanı ekleyin ve başka bir sushi pirinci tabakasıyla doldurun.
4.       Nori’nin ucu size bakacak şekilde elmas şeklinde katlayınız. Bir fincan pişmiş pirincin yaklaşık 1 / 3'ünü ekleyin. Pirinci, nori ile hizaladığınızdan emin olun, aksi takdirde Sushi sandviçi düzgün katlanmaz.
5.       Nori'nin köşelerini katmanlı sushi malzemelerinin üstüne katlayın, köşeler kapanana ve üst tarafa temas edene kadar yanlara doğru katlayın. Sushi sandviçini ters çevirin ve ayarlamak için 5 dakika bekletin.
6.       Dolguları düzgün bir şekilde göstermek için sandviçi yukarıdan aşağıya kesin. Susam, sriracha mayo ile süsleyin ve soya sosu ile servis yapın.

Ve işte bittiii hazırlanması oldukça kolay sandviçiniz hazır afiyetle yiyin.

Sevgi ve içtenlikle

Yorumlar

  1. In Sushi Sushi Kitchen any ingridients, style we want to apply for a sushi food ee can it depends on how you combine what you want to combine in sushi traditional main ingridients. You can find few Sushi Restaurants have this Sushi Sandwich in their Sushi Menu and they have their different ways on what ingridients they are using in their Sushi Sandwiches. I wanna share you a few ingridients for a Vegan Sushi Sandwich. Here are whats you can use depends on your taste or like and dislikes to use depends on your taste. Shreded Sauteed Shiitake Japanese Mushroom or any kind od mushroom in butter and soya suce, boiled carrot julien cut, Shreded Iceburg Lettuce. Half cook boiles Asparagus, Grilled Red Bell Pepper and Green Red Bell Peepe. Vegan Rokfor Cream Cheese.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder